Sidor

onsdag 28 november 2012

Ät rätt sorts Fisk för att få idig Omega3 fett

Omega-3-fettsyror i färsk eller fryst fisk

Typ av fiskmg/100 g
Fiskrom från blandade sorter2 354
Makrill (Atlanten)2 299
Sill (Stilla havet)1 658
Sill (Atlanten)1 571
Makrill (Stilla havet)1 441
Svarttorsk1 395
Lax (Stilla havet)1 355
Makrill, spansk1 341
Vit fisk, blandade sorter1 258
Tonfisk, blåfena1 173
Lax, röd1 172
Pinklax (puckellax)1 005
Piggvar (Grönland)919
Haj, blandade sorter843
Silverlax (coho)814
Havsabborre, randig754
Ostron (Stilla havet)688
Svärdfisk639
Chumlax (hundlax)627
Abborre (sötvattens-)494
Havsabborre494
Regnbågsforell488
Bläckfisk, blandade sorter488
Räkor, blandade sorter480
Musslor, blå441
Ostron (Atlanten)439
Pollock (Atlanten)421
Havskatt373
Hummer, blandade sorter373
Pollock (Alaska)372
Hälleflundra (Atlanten, Stilla havet)363
Karp352
Multe325
Krabba, blå320
Snapper, blandade sorter311
Krabba, Dungeness307
Kungsfisk (Atlanten)291
Tonfisk, bonit256
Grouper256
Vitling, blandade sorter224
Tonfisk, gulfena218
Torsk (Stilla havet)215
Kammussla, blandade sorter198
Kolja185
Torsk (Atlanten)184
Kräftor173
Bläckfisk (åttaarmad)157
Ål, blandade sorter147
Musslor142
Källa: U.S. Department of Agriculture

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar